PREPARATLAR TAHLILI BOʻYICHA YANGI TADQIQOT USULLARI - Abdinabiyev Shahzod Aytbay oʻgʻli; Sayfiyeva X.D. (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Preparatlar tahlili sohasida yangi tadqiqot usullari so‘nggi yillarda ilmiy va amaliy tibbiyotda muhim o‘rin tutmoqda. Bu usullar preparatlarning kimyoviy tarkibi, biologik faolligi, farmakokinetikasi va farmakodinamikasi kabi ko‘plab jihatlarni yanada aniq va samarali o‘rganish imkonini beradi. Preparatlar tahlilining yangi yondashuvlari dori vositalarining sifatini oshirish, ularning xavfsizligi va samaradorligini ta’minlashda katta ahamiyatga ega. Ushbu maqolada preparatlar tahlilida qo‘llanilayotgan zamonaviy usullar, ularning afzalliklari va amaliy qo‘llanilishi haqida ma’lumotlar berilgan.