SARIQ MATBUOTNING ZAMONAVIY JURNALISTIKAGA TA’SIRI: YUTUQLAR VA TAHDIDLAR - Tursunova Dilsoʻz Abrorovna (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sariq matbuot tushunchasi, uning tarixiy ildizlari, shakllanish sabablari va zamonaviy jurnalistika jarayonidagi o‘rni tahlil qilinadi. Ilmiy asosda olib borilgan tadqiqotda sariq matbuotning ommaviy ongga ko‘rsatadigan salbiy ta’siri, insonlar ongini manipulyatsiya qilish usullari va u orqali jamiyatda noto‘g‘ri axborotlar tarqalishining oqibatlari yoritiladi. Shu bilan birga, bunday ommaviy axborot vositalarining auditoriyani jalb etishdagi samarali, ammo muammoli uslublari ham ko‘rib chiqiladi. Maqola jurnalistik axloq, axborot ishonchliligi va professional etikaga rioya qilish zaruratini ta’kidlaydi.