TAʼLIMNI TASHKIL ETISH - Madiyeva Charos Dovutovna; Xo‘jamov Quvonchbek Nodir o‘g‘li (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola ta’limni tashkil etishning nazariy asoslari va amaliy jihatlarini har tomonlama tahlil qiladi. Maqolada zamonaviy ta’lim tizimlarining xususiyatlari, o’qitish metodlari va ularning samaradorligiga ta’sir etuvchi omillar chuqur o’rganilgan. Tadqiqotda ta’lim sifatini oshirish, o’quv jarayonini optimallashtirish va o’quvchilarda kreativ fikrlash ko’nikmalarini rivojlantirishga qaratilgan yangi yondashuvlar ilgari surilgan. Maqolada innovatsion pedagogik texnologiyalarni joriy etish, o’quv dasturlarini modernizatsiya qilish va o’qituvchilarning kasbiy malakasini oshirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Ushbu tadqiqot natijalari ta’lim sohasidagi mutaxassislar, tadqiqotchilar va pedagoglar uchun amaliy ahamiyatga ega.