OILADA BOLALAR XARAKTERINING RIVOJLANISHIDA PSIXOLOGIK MUNOSABATLARNING AHAMIYATI - Mirzanazarova Dilfuza Qurbonovna (Ustozlar uchun, 2025)
Hozirgi kunda aynan bolalar o’rtasida sodir etilayotgan deviant (xulqi og’ishgan) xulq-atvor ko’rinishlari jumladan, jinoyatchilik, giyohvandlik, agressivlik, suitsid kabi turli jamiyatimiz uchun yot bo’lgan illatlar oilada shaxslararo munosabatlarning to’g’ri tashkil etilmaganligidan kelib chiqmoqda. Bunda, ota-onalar farzandlari tarbiyasiga befarq, loqayd munosabatda bo’lishi, oilada sog’lom turmush tarzini to’g’ri yo’lga qo’yilmaganligi, ota-onalarni farzandlarining yoshiga xos bo’lgan psixologiyasini, ularga xos bo’lgan shaxslararo munosabatlar to’g’risidagi bilimlarini yetishmasligi tufayli jamiyatimiz uchun zid bo’lgan xatti-harakatlarning yuzaga kelayotganligi, natijada, ilmiy asoslangan ota-onalar va farzandlar o’rtasidagi munosabatlarning psixologik jihatlarini ochib berishligini taqozo etadi.