MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARGA INGLIZ TILINI TURLI O‘YINLAR ORQALI O‘RGATISH USULLARI - Yuldashev Og‘abek Komiljon o‘g‘li; Abdusalomova Hilola (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarga ingliz tilini turli o‘yinlar orqali o‘rgatish usullari bayon etilgan. Til o‘rganish jarayonida o‘yinlardan foydalanish bolalarda tilga bo‘lgan qiziqishni oshiradi va o‘zlashtirishni osonlashtiradi. Maqolada so‘z boyligini oshirish, talaffuzni yaxshilash, eslab qolish va tinglab tushunishni rivojlantirishga xizmat qiluvchi turli o‘yin shakllari – interaktiv hikoyalar, qo‘shiqlar, harakatli o‘yinlar, flashkartalar, raqamli ilovalar va guruhli faoliyatlar tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘yinlar orqali ingliz tilini o‘rgatishning afzalliklari, metodik yondoshuvlari va natijalari haqida ham ma’lumotlar berilgan.