INGLIZ TILI DARSLARIDA O‘QITUVCHI TOMONIDAN ISHLATILADIGAN SO‘Z VA IBORALARNING KOMUNIKATIV ASOSI - Yuldashev Og‘abek Komiljon o‘g‘li; Sultonova Gulnoza Alimardon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada xorijiy tilni o‘qitishda zamonaviy kommunikativ yondashuvning ahamiyati va dramatizatsiya usullarining til o‘rgatishdagi roli tahlil qilingan. Muloqotga asoslangan yondashuv til o‘rganuvchilarning faol ishtirokini rag‘batlantirishi, interfaol muhit yaratishi hamda til va madaniyat o‘rtasidagi bog‘liqlikni chuqur anglashga xizmat qilishi yoritilgan. Dramatizatsiya usuli orqali til o‘rganuvchilar tabiiy nutq muhitida o‘zini erkin ifoda etish imkoniyatiga ega bo‘lishi, nutqiy faoliyatning barcha turlari uyg‘unlashtirilishi ta’kidlanadi. Shuningdek, frazeologik birliklar va idiomalarning kommunikativ kompetensiyani shakllantirishdagi o‘rni ham ko‘rsatib o‘tilgan.