QO’QON XONLIGI TA’LIM TIZIMI TARIXI - Baxtiyorov Shaxrux G‘ulom o‘g‘li (Ustozlar uchun, 2025)
Anotatsiya: Qo‘qon xonligining XIX asr boshidan to 1876 yilgacha, ya’ni xonlikning tugatilishiga qadar bo‘lgan davr belgilandi. Mazkur davrda Qo‘qon xonligida davlatchilik tarixi va xonlikning ijtimoiy-siyosiy, iqtisodiy va madaniy hayotida, shu jumladan, maktab va madrasalar faoliyatida yuksalish, turg‘unlik va inqiroz jarayonlari kechiradi. Qo‘qon xonligi madaniy ma’naviy hayotining muhim tarmoqlaridan biri – maktab va madrasalar faoliyati hamda ularning davlat va jamiyat taraqqiyotida tutgan o‘rnini o‘rganish maqolaning maqsadi sifatida belgilab olingan.