VOLEYBOLDA O‘YIN CHIDAMKORLIGINI RIVOJLANTIRISH UCHUN MAXSUS MASHQLAR - Po‘latova Shahnoza Ikrom qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Maqolada 15-16 yoshli voleybolchilarning chidamliligini rivojlantirishga maxsus mashqlar to’plamining ta’sirini o’rganish natijalari keltirilgan. Tajribada nazorat va eksperimental guruhlarga bo‘lingan 30 nafar sportchi ishtirok etdi. Tadqiqotda pedagogik testlar va maxsus yuklamalar qo’llanildi. Natijalar eksperimental guruhda umumiy va maxsus chidamlilik ko’rsatkichlarining sezilarli yaxshilanishini ko’rsatdi.