O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI DAVLAT HOKIMIYATI VA BOSHQARUVI ORGANLARIDA ISH YURITISH VA IJRO NAZORATINI TASHKIL ETISHDA ZAMONAVIY YONDASHUVLARNI JORIY ETISH MASALALARI - Joʻrayev Javlonbek Norboboyevich (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada davlat hokimiyati va boshqaruvi organlarida qabul qilinayotgan hujjatlarning ular faoliyatidagi ahamiyati, ularning turlari va hujjatlarga qoʼyiladigan talablar boʼyicha tushunchalar, oʼziga xos xususiyatlari haqida so‘z boradi. Bundan tashqari, normativ hujjatlarning ijrosi boʼyicha hisobdorlikni tashkil qilishning ahamiyati, ushbu faoliyat doirasida yuritiladigan hujjatlar, faoliyatdagi muammo va kamchiliklar, shuningdek, ayrim turdagi mavjud muammo va kamchiliklarni bartaraf yetish boʼyicha bir kator takliflar, xorijiy davlatlarning ilgʼor tajribasi hamda milliy qonunchiligimizdan farqli hamda oʼxshash tomonlari, shuningdek, ushbu faoliyatni takomilashtirish yoʼnalishlari yoritib berilgan.