ZAMONAVIY JURNALISTIKADA FOYDALANILADIGAN TEXNOLOGIYALAR - Abduraimova Ruhshona Ulug‘bek qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada jurnalistika sohasida keng foydalanilayotgan zamonaviy texnologiyalar tahlil qilinadi. Matnli axborot yetkazish vositalaridan tortib, multimedia, sun’iy intellekt, mobil jurnalistika va ma’lumotlar jurnalistikasi kabi ilg‘or usullargacha bo‘lgan texnologik vositalarning jurnalistik amaliyotdagi o‘rni va ta’siri yoritib beriladi. Maqolada texnologiyalarning axborot yig‘ish, tahrirlash, nashr qilish va auditoriyaga yetkazishdagi roli, ularning afzalliklari hamda mavjud muammolari atroflicha ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, jurnalistikaning kelajagida texnologiyalar qanday o‘rin egallashi mumkinligi borasida ilmiy-nazariy tahlil yuritiladi. Tadqiqot amaliyotchi jurnalistlar, OAV sohasi vakillari hamda jurnalistika bo‘yicha tahsil olayotgan talabalar uchun foydali bo‘lishi mumkin.