O‘ZBEKISTONDA AYOLLAR TADBIRKORLIGINI RIVOJLANTIRISH TENDENSIYALARI - Mallaboyeva Muborakxon Xoshimovna (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekistonda ayollar tadbirkorligini rivojlantirish tendensiyalari, mavjud imkoniyatlar, davlat tomonidan berilayotgan imtiyozlar hamda muammolar yoritilgan. Ayollar ishtirokidagi kichik biznes va xususiy tadbirkorlik subyektlarining o‘sish sur’atlari tahlil qilinadi. Shuningdek, gender tengligini ta’minlash, ayollarni iqtisodiy faollikka jalb qilish yo‘lidagi strategik yondashuvlar ham ko‘rib chiqiladi.