ELEKTR ENERGIYANI REALIZATSIYA HARAJATLARI VA YOʻQOTISHLARI KOʻRSATKICHLARINI EKONOMETRIK MODELLASHTIRISH VA PROGNOZLASHTIRISH - Akbar Ashurovich Shodiyev (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Maqolada elektr energiya yoʻqotishlarini amaldagi holati va 2030 yillarga borib qanday ko’rsatkichlarga ega bo’lishi xususida so’z yuritilgan. Elektr yoʻqotishlarining kelib chiqish xususiyatlariga koʻra “Elektr energiyasini yetkazib berishdagi zararlar” termini asoslangan. Elektr yoʻqotishlarini tannarx usulidagi hisobidan voz kechish hamda baholashda sotish narxi boʻyicha baholash taklif etilgan. Elektr energiyasi yoʻqotishlarini buxgalteriya hisobida hisobga olish boʻyicha namunaviy buxgalterlik oʻtkazmalari keltirilgan.