TAʼLIM TIZIMIDA PSIXOLOGLAR FAOLLIGINING AHAMIYATI - Abdullayeva Dilaram Atabayevna (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Bolalar psixologining asosiy roli va faoliyati quyidagilardan iborat: psixologik ta’lim, psixologik profilaktika, psixologik maslahat, psixologik diagnostika, psixologik tuzatish. Har qanday aniq vaziyatda, psixolog hal qiladigan muammoga va u ishlayotgan muassasaning o’ziga xos xususiyatlariga qarab, har bir ish turi asosiy bo’lishi mumkin. Amaliy psixolog bolaning aqliy rivojlanishining yo’llari va shartlarini izlaydi, rivojlanish to’g’risidagi qanday ilmiy g’oyalarga asoslanib, uning ish shakllari, usullari va mazmunini belgilaydi.