СРАВНИТЕЛЬНЫЙ АНАЛИЗ РЕГУЛИРОВАНИЯ ИНВЕСТИЦИОННЫХ СОГЛАШЕНИЙ В УЗБЕКИСТАНЕ И СИНГАПУРЕ - Каримова Фарангиз Нарзилло қизи (Ustozlar uchun, 2025)
Аннотация: ушбу мақолада Ўзбекистон Республикаси ва Сингапурда инвестиция битимларини ҳуқуқий тартибга солишнинг қиёсий таҳлили келтирилган. Тадқиқот институционал хусусиятларни, меъёрий-ҳуқуқий базани, шунингдек, иккала юрисдиктсиядаги инвесторларнинг ҳуқуқларини ҳимоя қилиш механизмларини қамраб олади. Халқаро шартномаларнинг роли, миллий ва хорижий инвесторларнинг режими ва низоларни ҳал қилишнинг арбитраж механизмларидан фойдаланишга алоҳида эътибор берилади.