TEMUR YOQUTI – TARIXIY SIRGA BURKANGAN QIMMATBAHO TOSH - Sobirov Sardor Alisher o‘g‘li (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada, tarixda Temur yoquti nomi bilan mashhur qimmatbaho tosh aks etgan. Temuriylar davrida yasalishida to XIX asrgacha bo’lgan davrida kimlar unga egalik qilganligi hukmdorlar va davlatlar haqida atroflicha yoritib berilgan.