EPILEPSIYA: YANGI DAVOLASH STRATEGIYALARI VA HAYOT SIFATI - Raxmatullayeva Begoyim Fayzullo qizi; Xojimatov Ravshanbek Sabirjanovich (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Epilepsiya – bu markaziy asab tizimining surunkali, tutqanoq xurujlari bilan kechadigan kasalligi bo‘lib, dunyo aholisining 1 foizdan ortig‘ini qamrab oladi. Ushbu maqolada epilepsiyaning sabablari, klinik kechishi, zamonaviy davolash strategiyalari va kasallik bilan yashovchi insonlarning hayot sifatini yaxshilash usullari tahlil qilinadi. Yangi antiepileptik dorilar, neyroxirurgik yondashuvlar, ovqatlanish va psixologik qo‘llab-quvvatlashning ahamiyati keng yoritilgan.