TISH PARVARISHIDA 7 ENG KENG TARQALGAN XATOLIK - Mashrabov Nematillo O’rmonbek o’gli (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola tish parvarishida ko‘plab odamlar duch keladigan yetti keng tarqalgan xatolikni tahlil qiladi. Masalan: noto‘g‘ri yuvish texnikasi, flossning noto‘g‘ri ishlatilishi, kuchli yuvish vositalari qo‘llanishi, og‘iz yuvi ortiqcha ishlatilishi, dietada zararli odatlar, professional tekshiruvlarni kechiktirish, norasmiy vositalar bilan o‘zingiz davolash. Tadqiqot metodologiyasida so‘rovnomalar, klinik kuzatuvlar, adabiyotlar tahlili qo‘llanilib, xatoliklarning bemor sog‘lig‘iga ta’siri tahlil qilingan. Asosiy bo‘limda har bir xatolik haqida batafsil tushuntirish, uni to‘g‘rilash uchun konkret tavsiyalar berilgan. Tahlil va natijalar bo‘limida tajriba asosida aniqlangan foizlar va statistik ko‘rsatkichlar keltirilgan. Yakunda umumiy xulosalar va tavsiyalar bayon etiladi.