JIGAR PATOLOGIYASIDA KELIB CHIQADIGAN KASALLIKLAR PROFILAKTIKASI - Maxmanazarov G‘afur Axnazarovich; Ahmadjonova Nozima; Jumyazova Kamola (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Jigar kasalliklari, jigarning turli xil patologik o’zgarishlari bilan bog’liq bo’lib, bu organning asosiy vazifalarini bajarishda muammolarni keltirib chiqaradi. Jigar organizmda oziq moddalarni hazm qilish, toksinlarni detoksifikatsiya qilish, oqsil ishlab chiqarish va boshqa muhim vazifalarni bajaradi.