PEDAGOGIK HAMKORLIK ASOSIDA BOSHLANG‘ICH TA’LIM O‘QITUVCHILARINING METODIK KOMPETENSIYASINI SHAKLLANTIRISH: METODIK VAZIFALAR TAHLILI - Olimova Nodirabegim Ibroximjon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Maqolada bo‘lajak boshlang‘ich ta’lim o‘qituvchilarining metodik kompetensiyalarini pedagogik hamkorlik asosida rivojlantirish masalasi yoritilgan. O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2023-yil 28-fevraldagi PF–26-sonli Farmonida belgilangan vazifalar kontekstida pedagogik hamkorlikning ahamiyati, uning metodik tayyorgarlikdagi o‘rni, kompetensiya tarkibiy qismlari va ularni shakllantirish usullari tahlil qilingan. Shu bilan birga, L.S. Vygotskiy, J. Bruner, A. Bandura va J. Hattie kabi olimlarning nazariyalari asosida pedagogik hamkorlikning samaradorligi asoslab berilgan.