NOGIRONLAR SPORTINING RIVOJLANISHI: INKLUZIV SPORT MUHITINI SHAKLLANTIRISH YO‘LLA - Ergasheva Muxlisa G‘ulomjon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada nogironligi bo‘lgan shaxslarning sportdagi ishtiroki, mavjud muammolar, infratuzilmaviy, ijtimoiy va psixologik to‘siqlar keng tahlil qilinadi. Shuningdek, inkluziv sport muhitini yaratishning zaruriy shartlari, xalqaro tajribalar, milliy dasturlar va ilg‘or yechimlar asosida baholanadi. Maqolada nogiron sportchilarni qo‘llab-quvvatlash tizimini takomillashtirish bo‘yicha aniq takliflar berilgan.