FRAZEOLOGIZMLAR VA IJTIMOIY MUAMMOLAR - Axmedova Roza Qahramon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada frazeologizmlar va ularning ijtimoiy muammolarni ifodalashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Frazeologik birliklar orqali ijtimoiy tengsizlik, qashshoqlik, axloqiy inqiroz, ishsizlik va adolatsizlik kabi muammolar qanday aks ettirilishi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, xalq og‘zaki ijodida va zamonaviy adabiyotda bu til birliklarining qanchalik dolzarb ekani, ijtimoiy hayotdagi voqeliklarni tasvirlashda qanchalik samarali vosita ekani muhokama qilinadi. Maqolada keng qamrovli nazariy tahlillar, tarixiy va zamonaviy misollar, shuningdek, o‘zbek tilining frazeologik boyligi orqali jamiyat hayotining ko‘zgusi sifatidagi roli yoritiladi.