FRANSUZ VA OʻZBEK TILLARIDA SINONIMIK IFODALAR: STRUKTURAVIY VA SEMANTIK QIYOSIY TAHLIL - Axmedova Roza Qahramon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada fransuz va oʻzbek tillaridagi sinonimik ifodalar strukturasi va semantik jihatdan qiyosiy tahlil qilinadi. Sinonimlar til boyligini belgilovchi muhim birliklar sifatida qaralib, ikki tildagi o‘xshash va farqli jihatlar aniqlanadi. Maqolada frazeologik birliklar, so‘z yasalishi, stilistik qiymat kabi jihatlar ko‘rib chiqiladi. Tahlillar orqali tarjima jarayonida sinonim tanlash muhimligi, kontekstga moslik, madaniy xususiyatlar yoritiladi.