NAFAS OLISH A’ZOLARI KASALLILARI VA PROFILAKTIKASI - Maxmanazarov G‘afur Axnazarovich; Ahmadjonova Nozima; Jumyazova Kamola (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Nafas olish tizimining asosiy vazifasi gazlar almashinuvini osonlashtirishdir. Nafas olish havodan kislorodning qon oqimiga kirishiga imkon beradi, metabolizm jarayonida hujayralar tomonidan ishlab chiqarilgan karbonat angidridni chiqaradi.