UNIVERSITET TALABALARIDA BOSHQARUV KO‘NIKMASINI RIVOJLANTIRISH MASALALARI - Raximnazarov Farrux (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Globalizatsiya va raqamli transformatsiya jarayonlari sharoitida universitet bitiruvchilaridan nafaqat kasbiy bilimlar, balki samarali boshqaruv ko‘nikmalari ham talab qilinmoqda. Talabalarda boshqaruv kompetensiyalarini rivojlantirish — bu rejalashtirish, tashkil etish, motivatsiya berish, nazorat qilish va jamoa faoliyatini boshqarish qobiliyatlarini shakllantirish demakdir. Ushbu maqolada talabalarda boshqaruv ko‘nikmalarini rivojlantirishning nazariy asoslari, xalqaro boshqaruv tajribasidan kelib chiqqan holda samarali strategiyalari va istiqbollari yoritiladi.