XALQ OGʻZAKI IJODIDA TARBIYAVIY GʻOYALAR - Zaribova Moʻtabar (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o’zbek xalq og’zaki ijodining turli janrlarida - ertak, doston, maqol, matal, topishmoq va qo’shiqlarda mujassam bo’lgan tarbiyaviy g’oyalar yoritiladi. Xalq ijodi asarlarida yosh avlodni halollikka, mehnatsevarlikka, vatanparvarlikka, ezgulikka chorlovchi o’gitlar tahlil qilinadi hamda ularning bugungi kundagi ahamiyati ko’rsatib beriladi.