BOSHLANG`ICH SINF O`QUVCHILARIDA IFODALI O’QISH MALAKASINI TARBIYALASH - Samatova Dildora Abdumalik qizi (Ustozlar uchun, 2025)
O’quvchida ifodali o’qish malakasini tarbiyalash uchun, uni o’qiganlarining ma’nosini to’xtamlarga rioya qilgan holda, so’z urg’ulariga ahamiyat berib, o’rtacha ovozda ta’sirli o’qishga o’rgatish va hokazolar talab qilinadi. O’qish tezligini oshirish uchun o’quvchilarning ongli o’qishi katta ahamiyatga ega. Ushbu maqolada boshlang`ich sinf o`quvchilarida ifodali o’qish malakasini tarbiyalash maaslasi yoritilgan.