O’QITUVCHINING NUTQ TEXNIKASI.O’QITUVCHINING NOTIQLIK MADANIYATI. - Turg’unboyeva Nozigul Ilhomjon qizi; Xodjayeva Madinabonu Doniyorbek qizi (Ustozlar uchun, 2025)
O’qituvchining nutq texnikasi va notiqlik madaniyati mavzusi shaxsning professional faoliyatida muhim o’rin tutadi. Ushbu maqolada o’qituvchilarning nutq mahorati, uning samaradorligi, nutqning psixologik va pedagogik jihatlari, shuningdek, notiqlik madaniyatining asosiy tamoyillari ko’rib chiqiladi. Maqolada nutqning aniqligi, ravonligi, ohangdoshligi, shuningdek, auditoriyaga ta’sir o’tkazish usullari haqida so’z yuritiladi. Bundan tashqari, o’qituvchilarning nutq madaniyatini rivojlantirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar ham keltirilgan. Maqola o’qituvchilar, talabalar va nutq madaniyati sohasiga qiziqish bildiradigan barcha uchun foydali bo’ladi.