MATEMATIKA FANINING O'QISH METODIKASI VA TA'LIM TEXNOLOGIYALARI - Turaeva Dilnoza Turaevna (Ustozlar uchun, 2025)
Matematika fani, ta'lim jarayonida muhim o‘rin egallaydi. Bu fan nafaqat raqamlar va formulalar bilan bog‘liq, balki mantiqiy fikrlash, muammoni hal qilish va analitik qobiliyatlarni rivojlantirishda ham asosiy rol o‘ynaydi. Shuning uchun matematika o‘qitish metodikasi va ta'lim texnologiyalari muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada matematika fanining o‘qish metodikasi va ta'lim texnologiyalarining asosiy jihatlari, o‘qitish jarayonida qo‘llaniladigan metodlar, zamonaviy texnologiyalarning ahamiyati va o‘quvchilarning motivatsiyasini oshirish usullari haqida ma'lumotlar berilgan.