MAKARON MAHSULOTLARININI MAHALLIY XOM-ASHYOLAR YORDAMIDA MINERAL MODDALAR BILAN BOYITISH. - Qobilova Nilufar Xudoyshukurovna,; Muhammaddaminova Mohinur Baxrom qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Oziq – ovqatga bo'lgan ehtiyoj yer yuzidagi har qanday tirik organizm hayotining asosiy elementidir. Hozirgi vaqtda ovqatlanish omili insonning farovonligini ko'proq belgilaydi. Insonning ovqatlanish fanining shubhasiz muvaffaqiyati inson nima bilan oziqlanishi va uning turli kasalliklarning paydo bo'lishi va rivojlanishi o'rtasidagi bog'liqlikni aniqlashdir. Hozirgi vaqtda mamlakatimiz aholisi tomonidan yuqori kaloriyali oziq-ovqat mahsulotlarini ortiqcha iste'mol qilish, shu bilan birga inson salomatligi uchun zarur bo'lgan mikroelementlar, vitaminlar, ozuqa tolasi va boshqa ko'plab moddalarning yetishmasligi kuzatilmoqda.