16-17 YOSHLI MAKTAB ÒQUVCHILARINING JISMONIY SIFATLARINI RIVOJLANTIRISH USLUBIYATI - Sadullayev Ruslanbek Hudoshukurovich (Ustozlar uchun, 2025)
16-17 Yoshli maktab òquvchilarining jismoniy sifatlarini rivojlantirish va tarbiyalash uslubiyati. Kuch va uni rivojlantirish uslubiyoti, tezlik va uni rivojlantirish uslubiyoti, epchillikni tarbiyalashning manba va uslubiyoti, chidamlilik va uni tarbiyalash uslubiyoti. Har bir kuch mashqlari o‘zining yutuq va kamchiliklariga ega. Tezlik va uni rivojlantirish uslubiyoti: Harakatning tezlik tavsifi va faoliyatlar umumiy mashqlar bilan birlashtirilgan. Epchillik, birinchidan, yangi murakkab koordinatsiyali harakatlar tez va mustahkam o‘zlashtirib olish qobiliyati. Egiluvchanlik bu — odamning harakatni katta amplituda bilan bajara olish qobiliyatidir.