BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING FIKRLASHINI RIVOJLANTIRISH PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA - Zokirova Azizaxon Olimjonovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida fikrlash qobiliyatini rivojlantirish malakalarini, mustaqil ravishda muammolarni hal qila bilish ko‘nikmasini shakllantirish ta’lim samaradorligini oshirishning muhim omilidir. Modomiki, shunday ekan, ta’lim jarayonini shunday tashkil etish kerakki, toki o‘quvchilar bilim olish bilan birgalikda, ta’lim jarayonining obyekti bo‘lib qolmasdan, ta’lim jarayonida o‘qituvchining teng hamkoriga aylansin va mustaqil fikrlay olish malakasini ham egallay borsin.