“TARIX FANINI O`QITISHDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR VA INTERFAOL METODLARNI QO`LLASH ORQALI ZAMONAVIY INTEGRATSION DARSLARNI TASHKIL ETISH” mavzusidagi METODIK QO`LLANMASI - Kochkarova Nargiza Shakirovna (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu metodik qo`llanmada ta’lim tizimida bugungi kundagi eng dolzarb muammo ta’lim sifatini oshirishga munosib yechim topish degan fikrga keldim. Chunki bugungi kun o`quvchisi o’ta talabchan, zukko  va  tezkor ekanligini inobatga olsak oddiy va an`anaviy dars mashg`ulotlari ular uchun zerikarli bo`lib qolmoqda. Metodik qo`llanmada o`qituvchi “boshqaruvchi” va o`quvchi “izlanuvchi”, “tadqiqotchi”, “o`rganuvchi” vazifalarni bajarishi, bu esa o`z navbatida o`quvchilarda o`zaro do`stlik, hamjihatlik, bir-biriga hurmat tuyg`ularidan tashqari mustaqil izlanishga, kreativ fikrlashga, yangilik qilishga undash, maqsad sari intilish, o`z g`oyalarini, fikrlarini chiroyli bayon qilishga imkon beradi.