ЧИНГИЗХОН ДАВЛАТИДА ҲАРБИЙ ВА ҲУҚУҚИЙ МАСАЛАЛАР - Қаҳрамон Усманович Умидуллаев (Ustozlar uchun, 2025)
Мазкур мақолада Чингизхон томонидан ташкил этилган империянинг вужудга келишига асос бўлган воқеалар, хусусан ҳарбий ислоҳотлар, қўшинни ташкил этиш қоидалари, ҳарбий ҳаракатлар ва уларнинг оқибатлари ҳақида фикр юртилган. Шунингдек, Чингизхоннинг қўшни давлатлар, жумладан Хоразмшох Муҳаммад билан савдо, дипломатик алоқалари ҳақида фикр юритилган. Мавзуга оид илмий мақолалар ўрганилиб, таҳлил қилинган. Ўрганиш натижаларига асосланиб тегишли хулосалар қилинган.