HARBIY TA’LIMDA TOPOGRAFIYANING O‘RNI VA AHAMIYATI - Idiyev Ergash Idiyevich (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada harbiy ta’lim jarayonida topografiyaning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Zamonaviy harbiy tayyorgarlikda joyni aniqlash, harakat yo‘nalishlarini belgilash hamda jangovar operatsiyalarni rejalashtirishda topografik bilimlarning zaruriyligi asoslanadi. Shuningdek, harbiy xizmatchilarning topografik savodxonligini oshirish metodlari va ushbu fan bo‘yicha ilg‘or tajribalar ko‘rib chiqiladi.