JINOYATCHILIKKA QARSHI KURASHISHDA ICHKI ISHLAR ORGANLARINING O‘RNI. - Axmedov Farxod Saydaliyevich, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada jinoyatchilikka qarshi kurashishda ichki ishlar organlarining o‘rni, ularni barvaqt oldini olish, zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan unumli foydalanish, «Xavfsiz shahar», «Xavfsiz xonadon», «Xavfsiz hovli» «Xavfsiz turizm» kabi huquqbuzarliklarning oldini olishning innovatsion g‘oyalarini o‘z ichiga olgan konsepsiyalar hayotga tatbiq etish, jinoyatchilikka emas, balki uning sabablariga qarshi kurashish, huquqbuzarlik va jinoyatchilikni barvaqt oldini olish borasida amalga oshirilishi zarur bo‘lgan chora-tadbirlar yoritilib, faoliyatiga ta’lluqli taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.