ТАЛАБАЛАР МУСТАҚИЛ ТАЪЛИМИНИ ТАШКИЛ ЭТИШНИНГ ХОРИЖИЙ ТАЖРИБАСИ - Лутфиллаев Махмуд Хасанович,; Usmonqulov Jo‘rabek Erkin o‘g‘li,; Usmonqulov Jo‘rabek Erkin o‘g‘li, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola talabalar mustaqil ta'limini tashkil etishning xorijiy tajribasini tahlil qiladi. Unda mustaqil ta'limning talabalarning kasbiy ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati va roli yoritiladi. Mustaqil ta'lim orqali talabalar o‘z bilimlarini mustaqil ravishda chuqurlashtirishi, tanqidiy fikrlash va o‘zini baholash qobiliyatlarini rivojlantirishi mumkin. Maqolada talabalar o‘quv jarayonida o‘z vaqtlarini samarali boshqarishlari, ilmiy va amaliy ko‘nikmalarni oshirish uchun turli usullar qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Mustaqil ta'lim zamonaviy ta'lim tizimida dolzarb bo‘lib, talabalarning kelajakdagi kasbiy faoliyatiga tayyorgarlik ko‘rishda muhim o‘rin tutadi.