YOSHLAR ORASIDA O’SMIRLIK DAVRIDA KUZATILADIGAN MUAMMOLAR VA ULARNING PSIXOLOGIK YECHIMLARI - Barotova Nafisa Sadulloyevna, (Ustozlar uchun, 2025)
Bu ilmiy maqoladan maqsad oʻsmirlik davridagi jismoniy va psixik rivojlanishining umumiy xususiyatlari, jinsiy yetilish jarayoni, uning psixik rivojlanishiga ta’siri, oʻsmirlik davri inqirozi va uning psixik sabablari, oʻsmirlik davrida intellektual va shaxs rivojlanish xususiyatlari boʻyicha maqolani yangicha talqinda ochib berish. Oʻsmirlik davrida oʻz-oʻziga baho berish tizimining rivojlanish xususiyatlari, ular ong va dunyo qarashining shakillanishini tushuntirish orqali oʻsmir yoshlarni, oʻz-oʻzini anglashga, tahlil qilishga va tarbiyalashga oʻrgatish.