YER SAYYORASI-MUMIY UYIMIZ. - Mirzayeva Mehriniso Iskandarovno (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu metodik tavsiya boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida ekologik ong, tabiatga nisbatan ehtiyotkorlik, Yer sayyorasining noyobligini anglash kabi muhim insoniy fazilatlarni shakllantirishga qaratilgan. Tavsiyada o‘yinli, interaktiv, guruhli va amaliy metodlar orqali bolalarga mahg`ulot jarayonida faol ishtirokchi sifatida jalb qilish yo‘llari bayon etilgan. Shuningdek, darsni tashkil qilishda foydalaniladigan texnikalar, ekologik hikoya va rasmlardan foydalanish, mini-loyihalar yaratish va baholash tizimi haqida amaliy tavsiyalar keltirilgan. Tavsiya boshlang‘ich sinf o‘qituvchilari, sinf rahbarlari va metodistlar uchun foydali manba sifatida xizmat qiladi.