BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINI ONA TILI VA O‘QISH SAVODXONLIGI DARSLARIDA KREATIV QOBILIYATLARINI SHAKLLANTIRISH METODIKASI - Xalilova Sayyora Abdixoliqovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqola boshlang'ich sinf o'quvchilarini ona tili va o'qish savodxonligi darslarida kreativ qobiliyatlarini shakllantirish metodikasiga bag'ishlangan. Maqolada kreativ fikrlashning ahamiyati, uning o'quvchilarda shakllanishi va o'qish savodxonligi hamda ona tili darslarida ijodiy qobiliyatlarni rivojlantirish uchun qo'llaniladigan metodlar va innovatsion texnologiyalar tahlil qilinadi. O'qish savodxonligi va ona tili darslarining o'zaro aloqasi, interaktiv metodlar, guruhli ishlar, kreativ yozish, multimediya vositalarini qo'llash kabi pedagogik yondashuvlar o'quvchilarda ijodiy fikrlashni rivojlantirishda samarali usullar sifatida keltiriladi. Maqola ijodiy fikrlash va mustaqil fikrlashni rivojlantirishga qaratilgan metodologik tavsiyalarni o'z ichiga oladi va boshlang'ich sinfda pedagoglarning kreativ qobiliyatlarni shakllantirishdagi roli va ahamiyatini ta'kidlaydi.