TARIX OʻQITISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR. - Qodirova Dilnoza Shuhratovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy raqamli texnologiyalarning tarix fani ta’lim jarayoniga integratsiyalashuvi, ularning o‘quvchilarning bilim darajasiga va darsning samaradorligiga ta’siri tahlil qilingan. Raqamli vositalar orqali tarixiy ma’lumotlarni interaktiv va vizual tarzda yetkazish, tarixiy tafakkurni shakllantirishdagi roliga e’tibor qaratiladi. Tadqiqot metodlari asosida olingan natijalar raqamli texnologiyalarning o‘quvchilarning tarixiy fikrlash va muammoli vaziyatlarni hal etish ko‘nikmalarini rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.