O’ZBEK VA RUS TILLARIDA SO’Z YARATISH JARAYONIDAGI FARQLAR VA O’XSHASHLIKLAR - Xamidova Maxbuba Kaharovna; Ilmiyaminova Ohistabonu Hamidullo qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur  maqolada o‘zbek va rus tillarining so‘z yasash tizimi qiyosiy jihatdan tahlil etiladi.. Unda har ikki til morfemikasida affiksatsiya usuli orqali so‘z yasashdagi o‘xshashliklar hamda agglutinativ va flektiv tuzilmalar, prefikslarning mavjudligi, qo‘shma so‘z yasashdagi farqlar ilmiy asosda yoritib beriladi.Tadqiqot natijalari til o‘rganish va tarjima amaliyotida muhim nazariy asos boʻlib xizmat qiladi..