UMUMTAʼLIM MAKTABLARIDA KASBGA YO‘NALTIRISHNING MUHIM PSIXOLOGIK MASALALARI - Xudoyorova Xolniso Xujamovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Kasb–inson ish faoliyatining ma’lum tajriba, tayyorgarlik talab etadigan faoliyat turi, sohasi, hunardir. Kasbga umumiy yoki maxsus ma’lumot hamda amaliy tajriba yo‘li bilan erishiladi. Kasbga yo‘naltirish borasidagi ilk bilimlar va tavsiyalar maktabdan to‘plab boriladi.Kasb tanlashda ta’lim muassasining va pedagog psixologlarning ahamiyati katta.