PROEKTIV TEKISLIKDAGI QÒZĜALMAS TÒĜRI CHIZIQ. PROEKTIV GEOMETRIYA NUQTAI NAZARDAN YEVKLID GEOMETRIYASI - Zahriddinova Shahlo Zahriddin Qizi,; Musurmonova Yayra Norbuta Qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Bu maqolada proektiv geometriya nuqtai nazaridan tekislikdagi qo‘zg‘almas to‘g‘ri chiziq tushunchasi Yevklid geometriyasi bilan solishtirilgan holda o‘rganiladi. Proektiv geometriyada to‘g‘ri chiziqning cheksiz uzoqdagi nuqtalar bilan bog‘liqligi va proektiv tekislikning o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilinadi.