SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDA INDIVIDUAL TA’LIM YONDASHUVI - Toshboltayev Faxriddin O’rinboyevich; Odilova Sarvinoz Akmaljon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining ta’lim tizimidagi roli, ayniqsa, individual yondashuvni amalga oshirishdagi imkoniyatlari tahlil qilingan. O‘quvchilarning individual ehtiyojlari, bilim darajasi va o‘rganish uslublariga mos ravishda moslashtirilgan o‘quv materiallarini yaratishda SI asosidagi tizimlarning qo‘llanilishi yoritilgan. Shuningdek, sun’iy intellekt yordamida o‘quv jarayonining samaradorligini oshirish, real vaqtli tahlil va individual teskari aloqa berish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Maqola yakunida sun’iy intellektni joriy etishdagi muammolar va istiqbollar haqida xulosa chiqarilgan.