SUNIY INTELEKT VA UNING RIVOJLANISHI - Mirzatohirova Muhlisa Ulug’bek qizi,; Mirzaakbarov Dilshodbek Dovlatboyevich, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada sun'iy intellekt (SI) tushunchasi, uning rivojlanish tarixi va zamonaviy qo‘llanilishi tahlil qilingan. Sun'iy intellekt texnologiyalarining asosiy turlari, rivojlanish bosqichlari, turli sohalardagi qo‘llanilishi va kelajakdagi istiqbollari haqida ma'lumot berilgan. Shuningdek, SI bilan bog‘liq muammolar va uning O‘zbekistondagi rivojlanishi muhokama qilingan.