PROFESSOR-О‘QITUVCHILAR TARKIBINING О‘QUV YUKLAMASINI HISOBLASH DASTURIY TA’MINOTINI ISHLAB CHIQISH - М.М.Расулмуҳамедов,; М. Шомурова, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ishda о‘qituvchi xosiloti yuklama tizimini ishlab chiqish va amalga oshirish uchun tranzaksiyalarni bajarish usullari, vositalari va modellari kо‘rib chiqilgan. Ushbu ishda masofadan turib foydalanuvchilar uchun tranzaksiyalarni tahlil qilish, ishlov berish va amalga oshirishni ta’minlaydigan baza ma’lumotlari modelini ishlab chiqish va formalizatsiya qilish amalga oshirilgan. О‘quv yuklamasini hisoblash ma’lumotlar bazasi yaratishda avval obyekt yoki obyektlar tо‘plami holatini ularning xossalari va uzaro munosabatlarini aks ettiruvchi nomlangan ma’lumotlar tuplamini ifodalamiz.