OLIY TА’LIM TIZIMINI BOSHQARISHNING TARIXIY SHAKLLARI VA TA'LIM SIFATINI TA'MINLASHDAGI BOSHQARUVNING ROLI - Boboqulova Sabohat Misratovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada oliy ta’lim tizimini boshqarishning tarixiy shakllari, ularning o‘ziga xos xususiyatlari va ta’lim sifati bilan bog‘liq jihatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy boshqaruv yondashuvlarining ta’lim sifati va barqaror rivojlanishdagi o‘rni yoritiladi.  Oliy ta’lim — har qanday jamiyatning intellektual salohiyatini shakllantiruvchi asosiy sohalardan biridir. Oliy ta’lim tizimini samarali boshqarish esa ushbu sohaning raqobatbardosh, zamonaviy va talablarga javob beradigan bo‘lishini ta’minlaydi. Boshqaruv shakllari tarixiy jihatdan turlicha bo‘lgan bo‘lsa-da, ularning barchasi muayyan davr ehtiyojlariga mos shakllangan.