YOSHLI VOLEYBOLCHILARDA O‘YIN CHIDAMKORLIGINI RIVOJLANTIRISH UCHUN MAXSUS MASHQLAR - Po‘latova Shahnoza Ikrom qizi; Abduraxmonov Saydillo Xakimovich; Sulaymonov Jaxongir Solijonovich (Ustozlar uchun, 2025)
Maqola turli jismoniy mashqlar yordamida yosh voleybolchilarda o‘yin chidamliligini rivojlantirishning samarali usullarini tahlil qilishga bag'ishlangan. Jismoniy tayyorgarlikni rivojlantirishga qaratilgan maxsus mashqlar, jumladan, sakrash chidamliligi, yugurish tezligi va boshqa asosiy omillarni aniqlash uchun testlar tavsiflanadi. Ilmiy tadqiqot natijalari jadval va raqamlar yordamida ma'lumotlarni vizual tarzda taqdim etadi.