OʻQUVCHILARNING RUHIY HOLATINI YAXSHILASHNING PSIXOLOGIK VAZIFALARI - Togonova Mehriniso O'rinboyevna, (Ustozlar uchun, 2025)
Bugungi shiddat bilan rivojlanib kelayotgan davrda inson ruhiyatining sog‘lomligi eng ahamiyatli sohalarimizdan biridir. Xalqimizning milliy ongi, milliy g‘ururi, milliy iftixori o‘sib, ma’naviy dunyosi kundan kunga boyib bormoqda. Bu esa mustaqil davlatimizning ma’naviy asosini yanada mustahkamlashga imkoniyat yaratib bermoqda. Lekin bundan inson ruhiy va hissiy sohalarida  hech qanday muammo yo‘q degan xulosani chiqarib bo‘lmaydi. Bugungi kunda insonlar o‘rtasida muomala va munosabatda hissiy va ruhiy salomatligi  masalasi oldimizda turgan eng dolzarb vazifadir. Hozirgi davrda inson ruhiyatini sog‘lomlashtirish, ularga ruhiy ko‘mak berish, tig‘iz vaziyatlarda o‘zini bashqara olishni shakllantirish muammosi psixologiya sohasini oldida turgan dolzarb masalalardan biridir.