SHAHAR HAVOSI VA UNGA QO`YILADIGAN TALABLAR - Islamova Gavxar Botirovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada shahar havosining ekologik holati, uning inson salomatligiga ta’siri, urbanizatsiya sharoitida havoning ifloslanish sabablari hamda unga qo‘yiladigan sanitariya-gigiyenik va ekologik talablar atroflicha yoritilgan. Shahar hududlarida havoning sifati — bu nafaqat ekologik masala, balki sog‘liqni saqlash, urban infratuzilmasi va ijtimoiy barqarorlik bilan bog‘liq strategik muammo hisoblanadi. Maqolada O‘zbekiston shaharlaridagi amaliy holatlar, xalqaro mezonlar, zamonaviy monitoring usullari va me’yoriy hujjatlar asosida tahlillar keltiriladi.